Team Ducky Racing Tillbaka
29/3 Första träningen på bana

Aj, aj, aj, hoppas planeringen går bättre framöver, annars blir det inga poäng. Vi kom inte ens dit! Solsken hela dagen över Sviestad och vi missade allt. Visserligen fick vi en härlig dag i Uffes grusgrop med avvägarna (= offroadare på schvensk), men vi hade behövt ett antal racermil i både hojarna och kropparna.
Eländet berodde (förutom dålig planering) på att Uffes hoj inte ville låta sig skruvas ihop ordentligt. Ett icke lokaliserat elfel gjorde att den inte ens startade, trots Pelle Duccemecs akutjour kvällen innan. F ö var inte Bosses hoj riktigt intrimmad heller, även om det hade gått att åka med den.
Nu har vi knappt tre veckor på oss tills Ducatiklubbens första banåkning och då måste allt bara vara klart, för sedan är det snart tävling.


Så här skulle det ha sett ut
8/5 Mantorp och Anderstorp

Stämningsbild från depån i Anderstorp

Efter en mycket solig och lyckad lördag 20/4 med klubben på Mantorp följde ett lika fint träningsläger på samma bana veckan efter. Sedan började eländet. Det regnade på kvalet och haglade på tävlingsdagen, så racet blåstes av. Kul hade vi i alla fall.

Förste maj ställde vi upp, nyservade och förväntansfulla, i sextimmarsloppet på Anderstorp. Det gick fint i nästan två hela pass, som vi hade bestämt till 45 minuter, men sedan kom regnet och vi seglade ut i det gröna och tvingades bryta. Dagen efter tillbringade vi på Biscaya med att skruva hoj och återvände sedan med friskt mod till Anderstorp.

Fredagsträningen 3/5 gick bra, men på lördagskvalet regnade det igen. Uffe planterade hojen i torvmossen och den kunde inte fixas till tävlingen, medan Bosse kröp runt banan i blötan med kroppen stel som en bärande del i chassiet. Söndagstävlingen blev dock torr som tur var och Bosse kunde lägga knäna i backen igen, så han hade i alla fall fyra stycken bakom sig i mål.
Mental återhämtning och uppladdning inför Sviestad sker i vanlig ordning i grusgropen!


Uffes hoj efter marksyn